• ROOTS for DINNER / DINNER & LIVE MUSIC pq

  Aperitief, diner en daarna live music. Kwaliteit van eigen streek, ritmes van down under, latino grooves, golden classics, ...

   

  Gerechten uit een pure, eerlijke, degelijke keuken worden geserveerd om half acht, alleen op reservatie want alles wordt à la minute geprepareerd en geserveerd, al dan niet in het thema van de muziek, soms ook in het verlengde van de muziekstijl, of iets uit het repertoire van de artiest.

   

  Concerten beginnen omstreeks half tien. Intieme concerten, maar soms ook funky rockin' full bands. Wereldmuziek, blues, jazz, singer-songwriters uit alle hoeken van de wereld, ...

   

  De gezelligheid van een café, het podium centraal, Grand Café maar met een thuis-met-de-voeten-onder-de-tafel gevoel...

   

   

   

   

   

  > Foto's / archief

   

   

   

   

  Praktische info

   

  Caféconcert / plaatsen

  'Roots for dinner' concerten zijn caféconcerten. Reservaties inclusief diner krijgen voorrang wat de plaatsen betreft. Naargelang de mogelijkheid (vooral voor grotere groepen) worden de eerste reservaties het dichtst bij het podium geplaatst. Kom je alleen voor het concert, er is altijd voldoende zitplaats, aan tafeltjes of aan de toog.

   

  Groepen

  Voor groepsreservaties kan je vooraf altijd even contact opnemen via info@listwaar.be om beschikbaarheid van plaatsen aan één (lange) tafel na te gaan.

   

  Aanvangsuur diner / concert

  Tenzij anders vermeld begint het diner om 19u30 en het concert om ongeveer 21u30.

  Deuren gaan open om 19u.

   

  Parkeerplaats

  Er is ruim parkeermogelijkheid op 100 m richting Leuven.

   

  Openbaar vervoer

  Met De Lijn 337 (Leuven-Waver) stap je af aan halte Don Bosco Waversebaan Oud-Heverlee. De halte bevindt zich op 100m van Listwaar.

   

  Tickets

  Tickets kunnen online besteld worden, uw bestelling wordt verwerkt door Paylogic. Tickets kunnen niet worden omgeruild of terugbetaald.

   

  Kadobon

  Voor kadobonnen voor één of meerdere concerten kan je terecht op info@listwaar.be.

  KADOBON € 78,00  = Roots for Dinner, Concert + diner + fles huiswijn voor 2 personen OF Roots de Luxe, Concert + diner voor 2 personen.

   

   

 • DONDERDAG 30I11   Derek & Renaud vs T'Hooft & RIMbaud

    Click  title to close

  derek & renaud

  Info

  Bio

  Video

  Derek & Renaud vs t'Hooft & Rimbaud

  Roots for Dinner

   

  19u00 Diner

  TaPasta bar

  Tapas en Pasta buffet. Vis, vlees, vegetarisch...  keuze uit drie seizoensgerechten. Van zomerse Mediterraanse pasta tot winterse wildstoofschotel met pasta... aangevuld met originele tapas en dessert van de week. Elk concert een andere combinatie.

   

  21u00 Concert

   

  Tickets

   

  Diner + Concert (alleen voorverkoop)

   

  online € 27,00

   

  voorverkoop Listwaar € 29,00

  gelieve te reserveren via reservatie@listwaar.be

   

  Concert only:

   

  online € 12,00

   

  kassa € 14,00

   

   

  TICKETS KOPEN
  TICKETS KOPEN

  Jotie ’T Hooft en Arthur Rimbaud zijn twee jongens-poëten, twee poètes maudits. Beide stopten heel jong met schrijven. T’Hooft overleed 40 jaar geleden in 1977 als 21- jarige aan overdadig druggebruik en Rimbaud zette in 1873 op 20-jarige leeftijd vrijwillig een punt achter zijn oeuvre.

  De term “poètes maudits” dateert uit 1884, het was de titel van een bloemlezing die Paul Verlaine, collega en intieme vriend van Rimbaud, uitgaf met gedichten van o.a. Baudelaire, Mallarmé en Rimbaud zelf. Zij hoorden ook tot de symbolisten. In Vlaanderen is T’Hooft zowat de enige poète maudit, al staat Jotie vooral bekend als een neo-romanticus. De symbolisten gingen rechtlijnig in tegen de romantiek en het naturalisme.

  De poëzie van deze twee jonge dichters, waar precies een eeuw tussen zit, vertoont gedeelde hallucinaties, dromen, visioenen en taalrijke beelden over machteloosheid, decadentie, onheil, liefde en ontucht, vluchten uit de werkelijkheid, onvervulde verlangens en zeker ook de dood.

  Zanger-gitarist Derek (cfr Derek & the Dirt en Derek & Vis) en violist en multi-instrumentalist Renaud Ghilbert (cfr. Absynthe Minded en Les Cerveaux Lents) hebben een verscheiden muzikaal verleden en leerden mekaar via gemeenschappelijke vrienden in Hansbeke kennen. Renaud komt uit een Franstalig nest, Derek uit een Vlaams, wat goed past in dit tweetalig projekt. Rimbaud wordt deels in eigen vertalingen in het Nederlands gebracht en omgekeerd wordt T’Hooft soms ook in eigen vertalingen in het Frans gebracht.

  De muzikale aanpak is zeker authentiek, met hier en daar een speelse verwijzing. Naar o.a. The Doors en The Velvet Underground, favorieten van T’Hooft… deze muziek past bij beide dichters’ vaak psychedelische schriftuur. Tevens is een kwinkslag naar 19de eeuws Frans chanson en een strijkje klassiek uit die tijd niet onmogelijk.

  Derek heeft eerder al poëzie en proza van Charles Bukowski, Allen Ginsberg en Louis Paul Boon in eigen composities gegoten en wil deze ervaring nu koppelen aan het inventieve muzikale talent van Renaud Ghilbert.

  Een nieuw duo in een nieuw landschap van mogelijkheden.

  TICKETS KOPEN
  TICKETS KOPEN
 • vrijdag 15I12   Yaku komt/vient - Peter ROUFFAER, tuur florizoone, jo zanders

    Click  title to close

  yaku komt/vient

  Info

  Bio

  Video

  Benefietconcert tvv Tomorrow4ISIBANI

  Roots for Dinner

   

  19u00 Diner

  TaPasta bar

  Tapas en Pasta buffet. Vis, vlees, vegetarisch...  keuze uit drie seizoensgerechten. Van zomerse Mediterraanse pasta tot winterse wildstoofschotel met pasta... aangevuld met originele tapas en dessert van de week. Elk concert een andere combinatie.

   

  21u00 Concert

   

  Tickets

   

  Diner + Concert (alleen voorverkoop)

   

  online € 31,00

   

  voorverkoop Listwaar € 31,00

  gelieve te reserveren via reservatie@listwaar.be

   

  Concert only:

   

  online € 15,00

   

  kassa € 20,00

   

   

  TICKETS KOPEN
  TICKETS KOPEN

  Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Tomorrow4isibani brengen Peter Rouffaer samen met Tuur Florizoone en Jo Zanders een  muzikale benefietvoorstelling rond Afrika.

   

  Peter vertelt het verhaal van  Yaku een Afrikaanse  jongen die zijn weg zoekt  naar een land zonder bloedvergieten, zonder angst en zonder pijn, zijn verwachtingen, zijn hoop en zijn verwondering.

  Een voorstelling  die zingt danst en spreekt .

  Een voorstelling die beklijft en die blijft nazinderen.

   

  De voorstelling wordt in twee talen (FR/NL.) gespeeld .

   

  TICKETS KOPEN
  TICKETS KOPEN

 

© Amai nie! Producties . Alle rechten voorbehouden • Fotografie en Webdesign Amai nie! producties bvba Waversebaan 139,3050 Oud-Heverlee